Recept Zomertaart – Veluwse Streekproducten

Onze standhouder Veluwse Streekproducten heeft speciaal voor de Pinksterfair Online dit recept samengesteld. Wij wensen u heel veel succes en plezier met het maken van de zomertaart.

Hieronder de uitleg…

Ingrediƫnten:

– 200 gram muesli
– 100 gram amandelen
– 3 el kokosolie (grote)
– 20 dadels zonder pit
– 500 gram (magere) kwark
– 3 el bosbessen-kaneeljam -> www.veluwsestreekproducten.nl
– 8 gelatineblaadjes
– doosje met frambozen,
– bramen en bosbessen
– eetbare bloemen
– 3 el kokosrasp

Instructies:

Stap 1. Leg de gelatine blaadjes in koud water om te laten weken.

Stap 2. Mix de muesli, amandelen, dadels en kokosolie in een blender tot er deeg ontstaat.

Stap 3. Leg bakpapier in een springvorm en druk het deegbeslag plat op de bodem.

Stap 4. Zet de bodem even in de koelkast.

Stap 5. Zet een pannetje op het vuur met 3 eetlepels water en laat de gelatine blaadjes hierin oplossen.

Stap 6. Meng dan de kwark, de bosbessen-kaneeljam en de gelatine blaadjes goed door elkaar.

Stap 7. Giet het mengsel over de taartbodem, maak het glad en zet het ruim 4 uur terug in de koelkast.

Stap 8. Versier de taart tot slot met een laagje kokos rasp, fruit en de eetbare bloemen.

Enjoy en eet smakelijk!

Delen:

Share on facebook
Share on pinterest
Share on linkedin
Share on whatsapp